IX edycja konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
Wybieramy najlepszy produkt żywnościowy na Mazowszu.
Najsmaczniejsze i najzdrowsze wyroby piekarnicze, cukiernicze, wędliny, ryby, sery, przetwory owocowe i warzywne, a także miody oraz napoje, mogły stanąć do konkursu o Laur Marszałka.
Organizatorem Konkursu na najlepszy produkt roku 2015 jest Samorząd Województwa Mazowieckiego.
Konkurs zaplanowany został z myślą o jak najszerszym gronie producentów żywności z terenu województwa mazowieckiego w dwóch grupach:
-producenci indywidualni
-producenci rynkowi
W każdej z grup wytwórcy konkurują w jednej z 8 kategorii:
1) wyroby piekarnicze;
2) wyroby cukiernicze;
3) przetwory mięsne, produkty pochodzenia zwierzęcego;
4) ryby i przetwory rybne;
5) przetwory owocowe i warzywne, produkty pochodzenia roślinnego;
6) produkty mleczarskie;
7) miody;
8) napoje.
Zgłoszenia, przyjmowane są do 29 lutego 2016 r. (decyduje data stempla pocztowego) na adres Departamentu:
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie,
Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich,
ul. Skoczylasa 4,
03-469 Warszawa.
Laureaci Konkursu w poszczególnych kategoriach otrzymają dyplom, zawierający: nazwę producenta, nazwę produktu oraz nazwę zdobytego tytułu; a także nagrodę rzeczową.
Więcej informacji o konkursie w załącznikach: